piersi z kurczaka w musztardzie w powolnej kuchence

aby filet był soczysty i delikatny, spróbuj marynować go w musztardzie! Dzięki marynacie musztardowej filety są bardziej soczyste!
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 54 % 7 g
węglowodany 31 % 4 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filet z kurczaka w średniej wielkości kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marynujemy filety w musztardzie, dodajemy sól / pieprz i ulubioną przyprawę do kurczaka, dodajemy 1/2 cytryny. Układamy w MW i ustawiamy tryb & quot; smażenie & quot; mięso-10 minut, następnie & quot;gotowanie na parze & quot; mięso - 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twoje danie jest gotowe! Pyszne i proste!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy