ciasto z galaretką w powolnej kuchence z zieloną cebulą

to tylko magiczne ciasto: łatwe do zrobienia i pyszne do jedzenia. Z multicookerem poznałem się blisko dzięki siostrzeńcowi. Powiem szczerze: to tylko marzenie gospodyni! I oczywiście każda gospodyni domowa przede wszystkim piecze ciasta. Moim zdaniem ciasto z galaretką jest idealne do gotowania w tej cudownej jednostce. Zagniatałem ciasto, wylałem, położyłem nadzienie między warstwami i upiekłem. Idealna opcja! Co więcej, możesz wymyślić dowolne nadzienie: z rybami w puszkach, ziemniakami, szczawiem, jagodami lub owocami, nawet z kiełbasą. I oczywiście mój ulubiony z zieloną cebulą i jajkiem. Okazuje się, że minimum kłopotów i dużo radości dla domowych obżarstw!
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 33 % 14 g
węglowodany 51 % 22 g
232 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie nadzienia: drobno posiekaj cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Złożyć do miski, lekko posypać solą i zagnieść.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka na twardo pokroić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj jajka i cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowanie ciasta: rozpuść margarynę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozpuszczona margaryna, jajka, śmietana, sól i cukier-wymieszać za pomocą trzepaczki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciasto nie powinno być gęste i nie powinno być płynne. Konsystencja przypomina gęstą śmietanę lub gęsty miód.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj miskę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż połowę ciasta

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż nadzienie na cieście

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wypełnij nadzienie pozostałym ciastem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ustaw program pieczenia, czas Ustawienia 65 min. (Na zdjęciu minuta stracona)

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowe ciasto wyłożyć z miski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Trochę ostudzić i można rozpieszczać domowników.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy