ciasto z galaretką w powolnej kuchence z zieloną cebulą
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do ciasta.
Krok 2:
Przygotowanie nadzienia: drobno posiekaj cebulę.
Krok 3:
Złożyć do miski, lekko posypać solą i zagnieść.
Krok 4:
Jajka na twardo pokroić.
Krok 5:
Wymieszaj jajka i cebulę.
Krok 6:
Przygotowanie ciasta: rozpuść margarynę.
Krok 7:
Rozpuszczona margaryna, jajka, śmietana, sól i cukier-wymieszać za pomocą trzepaczki.
Krok 8:
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 9:
Ciasto nie powinno być gęste i nie powinno być płynne. Konsystencja przypomina gęstą śmietanę lub gęsty miód.
Krok 10:
Nasmaruj miskę.
Krok 11:
Rozłóż połowę ciasta
Krok 12:
Rozłóż nadzienie na cieście
Krok 13:
Wypełnij nadzienie pozostałym ciastem.
Krok 14:
Ustaw program pieczenia, czas Ustawienia 65 min. (Na zdjęciu minuta stracona)
Krok 15:
Gotowe ciasto wyłożyć z miski.
Krok 16:
Trochę ostudzić i można rozpieszczać domowników.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g