ciasto z ziemniakami i grzybami w powolnej kuchence

bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto! Każde niesłodzone nadzienie nadaje się do tego ciasta: mięso mielone, konserwy rybne, ziemniaki itp.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 60 % 21 g
176 kcal
IG: 38 / 0 / 62

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie nadzienia. Usmażyłem grzyby do nadzienia w MW bez oleju roślinnego, ale można z nim. Ugotowałem ziemniaki, zrobiłem z nich tłuczone ziemniaki (bez wody i mleka), wymieszałem z grzybami i trochę soli i pieprzu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz przygotuj ciasto. Twaróg nie był płynny, więc dodałem do niego kefir, ubiłem blenderem na gładką masę. Ubij jajka solą. Połącz jajka z twarogiem, dodaj majonez. Ubijaj do uzyskania gładkości. Do masy twarogowej dodaj przesianą mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto, powinno okazać się nieco grubsze niż na naleśnikach. Jeśli ciasto jest zbyt grube, rozcieńczyć je kefirem (mlekiem) do pożądanej konsystencji.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj patelnię multicookera olejem roślinnym i wlej pół porcji ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I napełnij nadzienie pozostałym ciastem. Piec w trybie & quot; pieczenie & quot; 45 minut (mój standardowy czas), kto ma 60 minut, piecze 60 minut i przewraca i jeszcze przez 15-20 minut. kto ma 45 minut jak ja-przewraca i jeszcze przez 45 minut .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij ciasto z jarmużu i grzybów za pomocą patelni do gotowania na parze i podawaj. Ciasto jest pyszne i gorące i schłodzone. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy