skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie nadzienia. Usmażyłem grzyby do nadzienia w MW bez oleju roślinnego, ale można z nim. Ugotowałem ziemniaki, zrobiłem z nich tłuczone ziemniaki (bez wody i mleka), wymieszałem z grzybami i trochę soli i pieprzu.
Krok 2:
Teraz przygotuj ciasto. Twaróg nie był płynny, więc dodałem do niego kefir, ubiłem blenderem na gładką masę. Ubij jajka solą. Połącz jajka z twarogiem, dodaj majonez. Ubijaj do uzyskania gładkości. Do masy twarogowej dodaj przesianą mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto, powinno okazać się nieco grubsze niż na naleśnikach. Jeśli ciasto jest zbyt grube, rozcieńczyć je kefirem (mlekiem) do pożądanej konsystencji.
Krok 3:
Nasmaruj patelnię multicookera olejem roślinnym i wlej pół porcji ciasta.
Krok 4:
Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście.
Krok 5:
I napełnij nadzienie pozostałym ciastem. Piec w trybie & quot; pieczenie & quot; 45 minut (mój standardowy czas), kto ma 60 minut, piecze 60 minut i przewraca i jeszcze przez 15-20 minut. kto ma 45 minut jak ja-przewraca i jeszcze przez 45 minut .
Krok 6:
Wyjmij ciasto z jarmużu i grzybów za pomocą patelni do gotowania na parze i podawaj. Ciasto jest pyszne i gorące i schłodzone. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g