skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli wziąłeś piersi z kurczaka, proponuję odciąć z nich mięso, zostawić tylko kości do gotowania bulionu-do 40 minut 3 litry-coś się zagotuje - łącznie pozostanie maksymalnie 2 litry do użycia, a sam filet w misce do gotowania na parze w MW-przez 20 minut. Jeśli nie chcesz zawracać sobie głowy lub wziąłeś mięso bez kości, możesz ugotować je w stary & quot; dziadek & quot; sposób na ogniu!
Krok 2:
Dlaczego gotujemy filety na parze? Okazuje się bardziej delikatny i soczysty, a także łatwiej jest pokroić w kostkę do dalszego gotowania.
Krok 3:
Podczas gotowania mięsa i bulionu kroimy 3/4 pół pierścienia cebula (lub jak wolisz, ale nie do końca drobno) i małe kostki ogórki kiszone.
Krok 4:
Filet jest gotowy, pozwól mu ostygnąć, a następnie pokrój w średnie kostki. Kontynuujemy gotowanie w MW.
Krok 5:
Olej roślinny lub masło do smażenia wcale nie jest konieczne, to zależy od Ciebie! Dodałem 1 łyżkę oleju roślinnego, smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; cebula 5 min.
Krok 6:
Następnie dodaj ogórki i smaż przez kolejne 2-3 minuty w tym samym trybie.
Krok 7:
Następnie dodaj pokrojony filet z kurczaka i smaż do 5 minut.
Krok 8:
Jeśli miałeś gotowy zestaw do mieszanki-uwolnij go z torby, spłucz. Jeśli wziąłeś wszystko osobno-pokrój wszystkie kiełbaski na mniej więcej identyczne kawałki.
Krok 9:
Dodaj mieszankę kiełbas do miski MW do pozostałych składników, soli, pieprzu, wymieszaj, smaż do 10 minut.
Krok 10:
Teraz nadszedł czas, aby dodać sok pomidorowy. Biorę najpierw 350-500 GR (0.5 opakowania) i wlewam do mieszanki mięsnej w MV, wszystko mieszam, zamykam pokrywkę i włączam tryb "duszenie" na 1 h (to standardowy czas, ale uważam, że to za dużo)
Krok 11:
Po 20-30 minutach dodaj pozostały sok i pozostaw do duszenia przez kolejne 10-15 minut.
Krok 12:
Pytasz - co zrobić z bulionem?! Teraz nadszedł jego czas! Ponieważ moja miska MV jest mała, przygotowuję danie na ogniu i zazdroszczę tym, którzy kupili MV na 5 litrów))) Całą zawartość MW rozcieńczam bulionem, nie powinno być więcej niż 2 litry i gotuję. Twoje danie jest gotowe! Możesz podawać na stole: dodaj porcje do każdego talerza: oliwki, oliwki, zioła, plasterek cytryny, w razie potrzeby świeżą krymską cebulę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g