Prefabrykowana solanka w powolnej kuchence

to danie jest idealne na obfity, bezproblemowy lunch. Solanka to wyjątkowa zupa. Po pierwsze, może służyć jako pierwsze danie na stole. Po drugie, jest to prawdopodobnie jedyna zupa, którą można podać na wakacje jako gorące danie.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 11 % 1 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli wziąłeś piersi z kurczaka, proponuję odciąć z nich mięso, zostawić tylko kości do gotowania bulionu-do 40 minut 3 litry-coś się zagotuje - łącznie pozostanie maksymalnie 2 litry do użycia, a sam filet w misce do gotowania na parze w MW-przez 20 minut. Jeśli nie chcesz zawracać sobie głowy lub wziąłeś mięso bez kości, możesz ugotować je w stary & quot; dziadek & quot; sposób na ogniu!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dlaczego gotujemy filety na parze? Okazuje się bardziej delikatny i soczysty, a także łatwiej jest pokroić w kostkę do dalszego gotowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania mięsa i bulionu kroimy 3/4 pół pierścienia cebula (lub jak wolisz, ale nie do końca drobno) i małe kostki ogórki kiszone.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filet jest gotowy, pozwól mu ostygnąć, a następnie pokrój w średnie kostki. Kontynuujemy gotowanie w MW.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Olej roślinny lub masło do smażenia wcale nie jest konieczne, to zależy od Ciebie! Dodałem 1 łyżkę oleju roślinnego, smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; cebula 5 min.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj ogórki i smaż przez kolejne 2-3 minuty w tym samym trybie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj pokrojony filet z kurczaka i smaż do 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jeśli miałeś gotowy zestaw do mieszanki-uwolnij go z torby, spłucz. Jeśli wziąłeś wszystko osobno-pokrój wszystkie kiełbaski na mniej więcej identyczne kawałki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj mieszankę kiełbas do miski MW do pozostałych składników, soli, pieprzu, wymieszaj, smaż do 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz nadszedł czas, aby dodać sok pomidorowy. Biorę najpierw 350-500 GR (0.5 opakowania) i wlewam do mieszanki mięsnej w MV, wszystko mieszam, zamykam pokrywkę i włączam tryb "duszenie" na 1 h (to standardowy czas, ale uważam, że to za dużo)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po 20-30 minutach dodaj pozostały sok i pozostaw do duszenia przez kolejne 10-15 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pytasz - co zrobić z bulionem?! Teraz nadszedł jego czas! Ponieważ moja miska MV jest mała, przygotowuję danie na ogniu i zazdroszczę tym, którzy kupili MV na 5 litrów))) Całą zawartość MW rozcieńczam bulionem, nie powinno być więcej niż 2 litry i gotuję. Twoje danie jest gotowe! Możesz podawać na stole: dodaj porcje do każdego talerza: oliwki, oliwki, zioła, plasterek cytryny, w razie potrzeby świeżą krymską cebulę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy