Przepiórka (przepiórka) w powolnej kuchence w marynacie winnej

proponuję zafundować sobie niezwykle smaczny przysmak! Przepiórka w dawnych czasach była uważana za danie, które było dostępne tylko dla szlachty. Wyśmienity poczęstunek, który był obecny na uroczystych ucztach. Dziś na półkach sklepowych można znaleźć prawie każdy produkt, w tym przepiórki. Proponuję gotowanie przepiórek w powolnej kuchence.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 32 % 9 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Myjemy przepiórki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól i pieprz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie marynaty. 0.2 multistakan sosu sojowego (najlepiej bez dodatków) i 1 multistakan czerwonego wytrawnego wina. Następnie napełnij świeżą przepiórkę naszą marynatą i pozostaw na co najmniej 2 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wyjmujemy nasze ptaki z marynaty, wkładamy do multicookera i smażymy w trybie "smażenia" do stanu "złotych beczek", zajęło to 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej pozostałą marynatę do przepiórek i włącz tryb "pieczenia" na około 30 minut. Większość marynat powinna w tym czasie odparować, a pozostała powinna stać się grubsza. Wszyscy! Przepiórka w powolnej kuchence jest gotowa! Smacznego!!!

najlepiej smakował sos śmietanowo-czosnkowy z ziołami do przepiórek.
również z tą marynatą wieprzowina, cielęcina, a nawet skrzydełka z kurczaka są bardzo smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Przepiórka - 239   kcal/100g

Podobne przepisy