Przepiórka (przepiórka) w powolnej kuchence w marynacie winnej
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy przepiórki.
Krok 2:
Sól i pieprz.
Krok 3:
Gotowanie marynaty. 0.2 multistakan sosu sojowego (najlepiej bez dodatków) i 1 multistakan czerwonego wytrawnego wina. Następnie napełnij świeżą przepiórkę naszą marynatą i pozostaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 4:
Następnie wyjmujemy nasze ptaki z marynaty, wkładamy do multicookera i smażymy w trybie "smażenia" do stanu "złotych beczek", zajęło to 15 minut.
Krok 5:
Następnie wlej pozostałą marynatę do przepiórek i włącz tryb "pieczenia" na około 30 minut. Większość marynat powinna w tym czasie odparować, a pozostała powinna stać się grubsza. Wszyscy! Przepiórka w powolnej kuchence jest gotowa! Smacznego!!!
najlepiej smakował sos śmietanowo-czosnkowy z ziołami do przepiórek.
również z tą marynatą wieprzowina, cielęcina, a nawet skrzydełka z kurczaka są bardzo smaczne.
również z tą marynatą wieprzowina, cielęcina, a nawet skrzydełka z kurczaka są bardzo smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Przepiórka - 239 kcal/100g