ciasto luzem z kapustą i kiełbasą w powolnej kuchence

pyszne i delikatne ciasto dla całej rodziny! Dobry jako przekąska. Bardzo lubię ciasta luzem. Nie ma z nimi kłopotów, są smaczne, sycące, a jako nadzienie można użyć różnych produktów, które zwykle znajdują się w lodówce. Ponieważ jestem przeciwnikiem podgrzewania majonezu, zwykle robię ciasto na takie ciasta na śmietanie lub kefirze. Również w tym przepisie chcę podzielić się z początkującymi & quot; multivodes & quot; schemat obracania pieczenia w multicookerze.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 36 % 13 g
węglowodany 42 % 15 g
199 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw robimy nadzienie. Drobno posiekaj wszystkie składniki. Pozostawić na oleju do miękkości w następującej kolejności: kiełbasa, cebula, papryka, kapusta. Sól, posyp przyprawami, posiekanymi ziołami i odstaw na bok do ostygnięcia. Możesz wziąć mięso mielone, gotowane mięso lub kurczaka, konserwy rybne, ryż, kiszoną kapustę, marchewkę, grzyby-ogólnie wszystko, co kochasz. Tylko nie wkładaj pomidorów-dają dużo płynu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze ubij jajka solą, cukrem i papryką przez pięć minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj śmietanę i kontynuuj ubijanie. Następnie dodaj mąkę przesianą proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj szpatułką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej do niej połowę ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kładziemy na nim nadzienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij drugą połową ciasta i wyrównaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamknij pokrywę, włącz tryb pieczenia (domyślnie jedna godzina).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po czterdziestu minutach ciasto przewraca się na wkładkę do gotowania na parze (aby się nie przykleiło-posmaruj masłem!)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie przewróć na talerz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj garnek do gotowania.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Odwracamy. Rumiana strona znajduje się na górze.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp tartym serem, zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie do sygnału. Następnie pozostawiamy na podgrzaniu na 15 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ostrożnie rozłóż ciasto na talerzu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ciasto okazuje się bardzo delikatne i smaczne-zarówno na ciepło, jak i na zimno. Udanego pieczenia i smacznego!

do gotowania użyto multicookera Polaris 0517 AD o mocy 860 watów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy