skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw robimy nadzienie. Drobno posiekaj wszystkie składniki. Pozostawić na oleju do miękkości w następującej kolejności: kiełbasa, cebula, papryka, kapusta. Sól, posyp przyprawami, posiekanymi ziołami i odstaw na bok do ostygnięcia. Możesz wziąć mięso mielone, gotowane mięso lub kurczaka, konserwy rybne, ryż, kiszoną kapustę, marchewkę, grzyby-ogólnie wszystko, co kochasz. Tylko nie wkładaj pomidorów-dają dużo płynu.
Krok 2:
Dobrze ubij jajka solą, cukrem i papryką przez pięć minut.
Krok 3:
Następnie dodaj śmietanę i kontynuuj ubijanie. Następnie dodaj mąkę przesianą proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj szpatułką.
Krok 4:
Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej do niej połowę ciasta.
Krok 5:
Kładziemy na nim nadzienie.
Krok 6:
Napełnij drugą połową ciasta i wyrównaj.
Krok 7:
Zamknij pokrywę, włącz tryb pieczenia (domyślnie jedna godzina).
Krok 8:
Po czterdziestu minutach ciasto przewraca się na wkładkę do gotowania na parze (aby się nie przykleiło-posmaruj masłem!)
Krok 9:
Następnie przewróć na talerz.
Krok 10:
Przykryj garnek do gotowania.
Krok 11:
Odwracamy. Rumiana strona znajduje się na górze.
Krok 12:
Posyp tartym serem, zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie do sygnału. Następnie pozostawiamy na podgrzaniu na 15 minut.
Krok 13:
Ostrożnie rozłóż ciasto na talerzu.
Krok 14:
Ciasto okazuje się bardzo delikatne i smaczne-zarówno na ciepło, jak i na zimno. Udanego pieczenia i smacznego!
do gotowania użyto multicookera Polaris 0517 AD o mocy 860 watów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g