ciasto twarogowe w powolnej kuchence

ciasto z niespodzianką twarogową w środku-rozpływa się w ustach! Piękne, efektowne ciasto, które kryje w sobie zwiewną chmurę twarogu. Ciasto można po prostu ugotować z twarogu lub dodać różne owoce i jagody dla odmiany. Lato jest w pełnym rozkwicie - więc dodamy maliny, czarną i czerwoną porzeczkę.
Mama-RomyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 23 % 12 g
węglowodany 60 % 32 g
269 kcal
IG: 16 / 3 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Masło o temperaturze pokojowej zmiel z cukrem. Dodaj jajko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Posyp mąkę stopniowo-ciasto nie powinno być zbyt strome. Miękki w dotyku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugniataj. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 20-30 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przejdź do napełniania. Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem. .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj twaróg, skrobię-zagniataj mikserem. Jeśli twaróg był mielony przez sito, to aż znikną duże grudki . Masa powinna być jednorodna.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W osobnym rondlu ubij białka ze szczyptą soli na sztywne szczyty. Delikatnie dodaj białka do masy twarogowej, wymieszaj szpatułką. Mikser nie używać!!!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj miskę-odetnij 2 paski pergaminu około 7*50. Wyłożona Na krzyż

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmujemy ciasto z lodówki. Napełnij miskę rękami. Boki około 7 cm.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej masę twarogową

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj na wierzchu naszymi jagodami lub owocami. Gotowanie w trybie & quot; pieczenie & quot; 60 minut. Po gotowości pozostaw na kolejną 1 godzinę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyciągamy nasze ciasto za ogony. Niech ostygnie

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Usuń papier. I ciesz się

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po prostu bardzo smaczne ciasto twarogowe w powolnej kuchence!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy