skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Masło o temperaturze pokojowej zmiel z cukrem. Dodaj jajko.
Krok 3:
Dodaj mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Posyp mąkę stopniowo-ciasto nie powinno być zbyt strome. Miękki w dotyku.
Krok 4:
Ugniataj. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 20-30 minut
Krok 5:
Przejdź do napełniania. Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem. .
Krok 6:
Dodaj twaróg, skrobię-zagniataj mikserem. Jeśli twaróg był mielony przez sito, to aż znikną duże grudki . Masa powinna być jednorodna.
Krok 7:
W osobnym rondlu ubij białka ze szczyptą soli na sztywne szczyty. Delikatnie dodaj białka do masy twarogowej, wymieszaj szpatułką. Mikser nie używać!!!
Krok 8:
Przygotuj miskę-odetnij 2 paski pergaminu około 7*50. Wyłożona Na krzyż
Krok 9:
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Napełnij miskę rękami. Boki około 7 cm.
Krok 10:
Wlej masę twarogową
Krok 11:
Udekoruj na wierzchu naszymi jagodami lub owocami. Gotowanie w trybie & quot; pieczenie & quot; 60 minut. Po gotowości pozostaw na kolejną 1 godzinę.
Krok 12:
Wyciągamy nasze ciasto za ogony. Niech ostygnie
Krok 13:
Usuń papier. I ciesz się
Krok 14:
Po prostu bardzo smaczne ciasto twarogowe w powolnej kuchence!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g