Barszcz wieprzowy w powolnej kuchence

świetna zupa dla całej rodziny, obfity i bogaty bulion!!! Szczególnie nigdy nie lubiłem barszczu od nikogo, kto próbował, był jakiś jasnoróżowy, czasem trochę czerwony z wyglądu niezbyt apetyczny.A mąż kocha Barszcz!Musiałem więc trochę popracować, aby zupa była nasycona czerwienią z bogatym i obfitym bulionem,który z przyjemnością poda się na stole nie tylko domownikom, ale także jeśli przyjdą goście.Z przyjemnością zjada tę zupę i mojego syna, który ma zaledwie 2 lata.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 35 % 8 g
137 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej trochę oleju roślinnego do miski multicookera.Cebulę kroimy w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój marchewki w paski i wrzuć do miski multicookera do cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Buraki kroimy również w paski i składamy do cebuli i marchwi.Włącz Multicooker do smażenia przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usmażone przez 5-7 minut, dodaj 1 łyżeczkę 9% octu i 2 łyżeczki wody, wszystko wymieszaj po 3 minutach dodaj 1 łyżkę stołową ze zjeżdżalnią koncentratu pomidorowego.Jeśli dodasz pomidora do barszczu, nadal umieść łyżkę stołową ze zjeżdżalnią koncentratu pomidorowego.Smażyć przez kolejne 5 minut.Wyłącz Multicooker.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do miski do naszego smażenia dodajemy kości wieprzowe z mięsem

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj kapustę.Kto lubi, żeby łyżka w zupie stała kapusta trzeba włożyć więcej

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ziemniaki kroimy w paski i wlewamy do miski do pozostałych składników

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij wszystko wodą,dodaj sól,liść laurowy.Ustaw Multicooker w trybie zupy na 2 godziny i 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyciągamy kości wieprzowe i oddzielamy mięso od kości.Włóż z powrotem do zupy

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy