skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej trochę oleju roślinnego do miski multicookera.Cebulę kroimy w kostkę.
Krok 2:
Pokrój marchewki w paski i wrzuć do miski multicookera do cebuli.
Krok 3:
Buraki kroimy również w paski i składamy do cebuli i marchwi.Włącz Multicooker do smażenia przez 15 minut.
Krok 4:
Usmażone przez 5-7 minut, dodaj 1 łyżeczkę 9% octu i 2 łyżeczki wody, wszystko wymieszaj po 3 minutach dodaj 1 łyżkę stołową ze zjeżdżalnią koncentratu pomidorowego.Jeśli dodasz pomidora do barszczu, nadal umieść łyżkę stołową ze zjeżdżalnią koncentratu pomidorowego.Smażyć przez kolejne 5 minut.Wyłącz Multicooker.
Krok 5:
Do miski do naszego smażenia dodajemy kości wieprzowe z mięsem
Krok 6:
Drobno posiekaj kapustę.Kto lubi, żeby łyżka w zupie stała kapusta trzeba włożyć więcej
Krok 7:
Ziemniaki kroimy w paski i wlewamy do miski do pozostałych składników
Krok 8:
Napełnij wszystko wodą,dodaj sól,liść laurowy.Ustaw Multicooker w trybie zupy na 2 godziny i 30 minut.
Krok 9:
Wyciągamy kości wieprzowe i oddzielamy mięso od kości.Włóż z powrotem do zupy
Krok 10:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g