barszcz czerwony ze szczawiem bez kapusty w powolnej kuchence

ciekawa, jasna letnia zupa! Połączenie dwóch potraw w jednym przepisie. Ten przepis pochodzi z kategorii "dwa w jednym". Połączył dwa ulubione dania-Tradycyjny barszcz czerwony i barszcz zielony ze szczawiem. Barszcz czerwony ze szczawiem przygotowuje się wczesnym latem, kiedy wciąż jest dużo świeżych ziół i są już młode buraki. Gotuje się go w bulionie mięsnym lub w wodzie z tych samych składników, co zwykły barszcz czerwony, z wyjątkiem kapusty. Zamiast tego kładzie się szczaw, daje pożądaną gęstość i kwaskowatość. Nie trzeba dodawać pomidorów, ale zwykle kładę-więc smak jest bardziej nasycony, a kolor jasny. Jeśli nie dodasz do talerza jajek na twardo i śmietany, Barszcz okazuje się wyjątkowo niskokaloryczny. Zwróć więc uwagę na wszystkich, którzy dążą do szczupłości!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
53 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto takie produkty. Możesz zrobić barszcz na wodzie, miałem bulion z żeber wieprzowych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę i marchewkę. Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia 140 stopni przez 30 minut. Włóż warzywa, wymieszaj i gotuj przez 7-8 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój buraki w małe paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do warzyw, wymieszaj i smaż przez pięć minut. Uważaj, aby się nie poparzyć! Następnie dodaj sól, wlej dwie chochle bulionu, zamknij pokrywkę i gotuj do sygnału.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki na średnie kostki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż go do miski, wlej bulion. Zamknij pokrywę, włącz tryb Zupy na godzinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    15 minut przed końcem reżimu włóż posiekany szczaw i pomidory (posiekaj w kostkę).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj resztę soli, cukru, przypraw, liści laurowych, posiekanego czosnku i ziół. Gotujemy do końca reżimu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po sygnale pozostaw barszcz na podgrzaniu na 30 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj i podawaj ze śmietaną i białym chlebem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g

Podobne przepisy