skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto takie produkty. Możesz zrobić barszcz na wodzie, miałem bulion z żeber wieprzowych.
Krok 2:
Posiekaj cebulę i marchewkę. Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia 140 stopni przez 30 minut. Włóż warzywa, wymieszaj i gotuj przez 7-8 minut.
Krok 3:
Pokrój buraki w małe paski.
Krok 4:
Dodaj do warzyw, wymieszaj i smaż przez pięć minut. Uważaj, aby się nie poparzyć! Następnie dodaj sól, wlej dwie chochle bulionu, zamknij pokrywkę i gotuj do sygnału.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki na średnie kostki.
Krok 6:
Włóż go do miski, wlej bulion. Zamknij pokrywę, włącz tryb Zupy na godzinę.
Krok 7:
15 minut przed końcem reżimu włóż posiekany szczaw i pomidory (posiekaj w kostkę).
Krok 8:
Dodaj resztę soli, cukru, przypraw, liści laurowych, posiekanego czosnku i ziół. Gotujemy do końca reżimu.
Krok 9:
Po sygnale pozostaw barszcz na podgrzaniu na 30 minut.
Krok 10:
Podawaj i podawaj ze śmietaną i białym chlebem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g