cukinia pieczona w śmietanie w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy takich produktów. Możesz wziąć swoje ulubione przyprawy.
Krok 2:
Cukinię kroimy w plastry o grubości 5-7 mm.
Krok 3:
Wlej olej do miski multicookera. Rozłóż cukinię warstwami. Dodaj każdą warstwę, posyp przyprawami i posmaruj kwaśną śmietaną. Nie powinno być więcej niż trzech warstw.
Krok 4:
Włącz tryb pieczenia (domyślnie 30 minut) i gotuj przez 15 minut z usuniętym zaworem parowym. Następnie ostrożnie odwróć cukinię, włóż zawór na miejsce i gotuj przez kolejne 15 minut.
Krok 5:
Rozłóż na talerzu, posyp posiekanymi ziołami i posiekanym czosnkiem.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Olej sojowy - 899 kcal/100g