możesz gotować śmietanę w domu bez zbędnych trudności. Wystarczy znać przepisy na śmietanę, z których korzystały nasze babcie i nie bać się eksperymentować z kremami i nadzieniami. Główna zasada doskonałego pieczenia na sfermentowanym produkcie mlecznym & ndash; wybór odpowiednich składników . Do ciasta odpowiednia jest stała śmietana, a do warstwy śmietany należy kupić świeżą masę.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
śmietana | 210 | 2.8 | 20 | 3.2 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
soda spożywcza | 0 | 0 | 0 | 0 |
bujne i delikatne ciasto uzyskuje się z najprostszych składników: mąki, jajek, śmietany i cukru. Na życzenie i w oparciu o swoje kulinarne doświadczenie gospodynie domowe dodają inne produkty: masło, miód, rodzynki, orzechy, wanilię, masę twarogową, jabłka, brzoskwinie, soczyste gruszki, mleko skondensowane. Popularny jest Narodowy tatarski kwaśny placek i deser z multicookera. Śmietana podawana jest do herbaty, kawy, chłodnych napojów. Dzieci uwielbiają go za przyjemny słodki smak i delikatny aromat. Zwiewne ciasto stanie się prawdziwą ozdobą każdej świątecznej uczty. Łatwo jest ozdobić jagodami, świeżymi owocami, kremem lub kremem czekoladowym.