proste ciasto z kwaśną śmietaną
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek zalej żelatynę wodą i pozostaw do pęcznienia. Podczas gdy będziemy zajmować się przygotowywaniem pozostałych składników, po prostu puchnie.
Krok 2:
Owoce umyjemy, obieramy i kroimy.Możesz też kupić mrożone owoce jagodowe. Pokrój biszkopt na małe kawałki. Wymieszaj śmietanę z cukrem i ubij mikserem. Podgrzej spuchniętą żelatynę w łaźni wodnej, nie doprowadzając do wrzenia. I wlać do śmietany, wymieszać. Wyłóż głębokie naczynia folią spożywczą.
Krok 3:
Wlej trochę jagód na dno. Ułóż kawałki biszkoptu na wierzchu. Wlać śmietanę. A następnie układamy warstwy.
Krok 4:
Z góry przykryj folią i wyślij do lodówki. Po trzech godzinach ciasto jest gotowe.
łatwy w przygotowaniu i kaloryczny...Ciasto uniwersalne...Nie pożałujesz gotowania...polizasz palce!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciasto biszkoptowe - 250 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g