Wielkanoc z kandyzowanymi owocami i suszonymi owocami na żółtkach

dobry przepis na to pyszne zachwyci całą rodzinę w Wielkanoc! Wielkanoc po królewsku - bardzo smaczne i satysfakcjonujące, to danie spodoba się Tobie i Twoim dzieciom
svetaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 53 % 27 g
282 kcal
IG: 37 / 19 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To, czego potrzebujesz do pyszności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie przepuszczałem twarogu przez sito, ten pracochłonny proces zastąpił Blender.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odmierz połowę cukru zarezerwowanego na przepis. Ubij tę połowę w misce z ciężką śmietaną.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Masło jest ledwo podgrzewane, aby ułatwić ubijanie z tą śmietaną. Ubijając, dodaj sól i drugą połowę pozostałą z cukru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przystępujemy do ugniatania" ciasta & quot;. Wymieszaj twarożek, kremową słodką masę jajeczną. Znowu skorzystałem z pomocy blendera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Okazało się wspaniałą masą twarogową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamiast kandyzowanych owoców, które po prostu nie były na miejscu w odpowiednim momencie... Podjechali domownicy))) użyłem drobno posiekanego świeżego banana i świeżego jabłka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ponieważ użyłem świeżych owoców, dodałem je do ciasta w ostatniej chwili,aby blender nie siekał.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nie użyłem też gazy, ale użyłem wspaniałego szkła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamknąłem wszystko pokrywką i wysłałem na 8 godzin, zgodnie z zaleceniami w przepisie, do lodówki. Utrichkiem po prostu zanurzyła swoje szklane naczynie z paską na kilka minut w misce z gorącą wodą. Aby nieco odsunąć się od ścian.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I gotowe. Ozdobiona po prostu dżemem owocowym. A raczej udekorowałem syna, który właśnie przybył z najważniejszym momentem))) ale oczywiście na święta wielkanocne oryginalna będzie dekoracja z kandyzowanych owoców i orzechów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Jesteśmy gotowi do degustacji.

kolejny sposób na uformowanie twarogu wielkanocnego:
w pasochnitsa kładziemy namoczoną szmatkę, gazę lub inną. Wkładamy tam zagnieciony twaróg i wiążemy zaimprowizowaną torbę w formie, używając jej krawędzi. Ładunek jest umieszczany na worku w formie. Masę pozostawia się na 8 godzin, a następnie usuwa się królewską Wielkanoc i podaje do stołu. Z poczęstunkiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Kandyzowane owoce - 216   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy