skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To, czego potrzebujesz do pyszności.
Krok 2:
Nie przepuszczałem twarogu przez sito, ten pracochłonny proces zastąpił Blender.
Krok 3:
Odmierz połowę cukru zarezerwowanego na przepis. Ubij tę połowę w misce z ciężką śmietaną.
Krok 4:
Masło jest ledwo podgrzewane, aby ułatwić ubijanie z tą śmietaną. Ubijając, dodaj sól i drugą połowę pozostałą z cukru.
Krok 5:
Przystępujemy do ugniatania" ciasta & quot;. Wymieszaj twarożek, kremową słodką masę jajeczną. Znowu skorzystałem z pomocy blendera.
Krok 6:
Okazało się wspaniałą masą twarogową.
Krok 7:
Zamiast kandyzowanych owoców, które po prostu nie były na miejscu w odpowiednim momencie... Podjechali domownicy))) użyłem drobno posiekanego świeżego banana i świeżego jabłka.
Krok 8:
Ponieważ użyłem świeżych owoców, dodałem je do ciasta w ostatniej chwili,aby blender nie siekał.
Krok 9:
Nie użyłem też gazy, ale użyłem wspaniałego szkła.
Krok 10:
Zamknąłem wszystko pokrywką i wysłałem na 8 godzin, zgodnie z zaleceniami w przepisie, do lodówki. Utrichkiem po prostu zanurzyła swoje szklane naczynie z paską na kilka minut w misce z gorącą wodą. Aby nieco odsunąć się od ścian.
Krok 11:
I gotowe. Ozdobiona po prostu dżemem owocowym. A raczej udekorowałem syna, który właśnie przybył z najważniejszym momentem))) ale oczywiście na święta wielkanocne oryginalna będzie dekoracja z kandyzowanych owoców i orzechów.
Krok 12:
Jesteśmy gotowi do degustacji.
kolejny sposób na uformowanie twarogu wielkanocnego:
w pasochnitsa kładziemy namoczoną szmatkę, gazę lub inną. Wkładamy tam zagnieciony twaróg i wiążemy zaimprowizowaną torbę w formie, używając jej krawędzi. Ładunek jest umieszczany na worku w formie. Masę pozostawia się na 8 godzin, a następnie usuwa się królewską Wielkanoc i podaje do stołu. Z poczęstunkiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kandyzowane owoce - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g