Candy biała trufla

te pyszne domowe cukierki zachwycą wszystkich Twoich gości! Białe trufle są łatwe do przygotowania, smaczne i ozdobią każdy świąteczny stół.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 37 % 32 g
węglowodany 57 % 50 g
509 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj masło

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj śmietanę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Żółtko

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij żółtko osobno

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I dodaj również do mieszanki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż masę do lodówki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kiedy stanie się lepka jak plastelina, uformuj kulki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż nakrętkę do każdej kulki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tak

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I tak

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I zwiń w cukier puder.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Tak

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I tak

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal / 100g

Podobne przepisy