Cukierki biała trufla
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej,
Krok 3:
Dodaj masło
Krok 4:
Dodaj śmietanę
Krok 5:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Żółtko
Krok 7:
Ubij żółtko osobno
Krok 8:
I dodaj również do mieszanki.
Krok 9:
Włóż masę do lodówki.
Krok 10:
Kiedy stanie się lepka jak plastelina, uformuj kulki.
Krok 11:
Włóż nakrętkę do każdej kulki
Krok 12:
Tak
Krok 13:
I tak
Krok 14:
I zwiń w cukier puder.
Krok 15:
Tak
Krok 16:
I tak
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal / 100g