Cukierki biała trufla
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej,
Krok 3:

Dodaj masło
Krok 4:

Dodaj śmietanę
Krok 5:

Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:

Żółtko
Krok 7:

Ubij żółtko osobno
Krok 8:

I dodaj również do mieszanki.
Krok 9:

Włóż masę do lodówki.
Krok 10:

Kiedy stanie się lepka jak plastelina, uformuj kulki.
Krok 11:

Włóż nakrętkę do każdej kulki
Krok 12:

Tak
Krok 13:

I tak
Krok 14:

I zwiń w cukier puder.
Krok 15:

Tak
Krok 16:

I tak
Krok 17:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal / 100g

