skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować zwiewne ciasto śmietanowe bez pieczenia, które z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania ciasta z kruchymi ciasteczkami i śmietaną.
Krok 2:
Aby przygotować krem, weź patelnię, najlepiej z grubym dnem, a następnie wlej do niej sto gramów cukru i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 3:
Wlej czterdzieści gramów mąki pszennej najwyższej jakości na patelnię, a następnie dwadzieścia pięć gramów skrobi kukurydzianej i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 4:
Rozbij dwa jaja kurze na wspólny rondel i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Rozłóż czterysta gramów kwaśnej śmietany na patelni i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 6:
Umieść patelnię na kuchence i ciągle mieszając gotuj budyń na małym ogniu przez około dziesięć minut.
Krok 7:
Wyjmij patelnię z gorącym kremem z pieca i włóż do niej sto pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, aż będą gładkie.
Krok 9:
Weź głęboką miskę i włóż do niej przygotowaną śmietanę, a następnie przykryj miskę folią spożywczą, aż krem całkowicie ostygnie.
Krok 10:
Zmiel trzysta gramów kruchych ciastek na okruchy i włóż do obszernej miski, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów proszku kakaowego i wymieszaj.
Krok 11:
Weź głęboki talerz i włóż do niego jedną trzecią pokruszonych ciastek kakaowych.
Krok 12:
Rozłóż sto gramów zmiękczonego masła w obszernej misce z kruszonką kakaową.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a leniwe ciasto jest gotowe.
Krok 14:
Weź odpowiednią formę i dla wygody przykryj folią spożywczą, a następnie włóż do niej ugotowane leniwe ciasto, a następnie rozłóż je na formie, uformuj boki i wstaw formę do lodówki na piętnaście minut.
Krok 15:
Po upływie czasu weź mikser i ubij śmietanę w misce, a następnie rozłóż ją w formie i wyrównaj równomierną warstwą.
Krok 16:
Wlej pokruszone ciasteczka kakaowe z talerza do formy na wierzch śmietany i rozprowadź równomiernie, a następnie wstaw formę do lodówki na pięć do sześciu godzin.
Krok 17:
Po upływie czasu uwolnij ciasto z formy i rozłóż na talerzu, a następnie udekoruj je na wierzchu według własnego uznania i smaku.
Krok 18:
Pokrój ugotowane ciasto na porcje, a następnie rozłóż je na talerzach i podawaj.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
zwracamy uwagę na doskonały przepis na szybkie przygotowanie ciasta "kwaśna śmietana" z kruchymi ciasteczkami. Pamiętaj, aby szybko przygotować delikatne i przewiewne ciasto z ciastek z kwaśną śmietaną bez pieczenia, a na pewno nie pożałujesz!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g