Koreańskie ogórki na zimę w słoikach

szybkie przygotowanie i konserwacja aromatycznego dania! Dość prosty przepis na przygotowanie pikantnej sałatki z ogórków z marchewką po koreańsku na zimę, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
73 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować koreańską sałatkę z ogórków z marchewką, którą wielu pokocha ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pikantnego dania na zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sałatkę, weź małą głęboką miskę i prasę do czosnku, a następnie przełóż jedną główkę czosnku przez prasę i włóż do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej do miski z czosnkiem jedną łyżkę nie jodowanej grubo zmielonej soli do solenia, sto dwadzieścia pięć gramów cukru, wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów 9% octu stołowego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj piętnaście gramów koreańskiej przyprawy marchewkowej do wspólnej miski i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a sos czosnkowy jest gotowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź grubą tarkę i przetrzyj dwa kilogramy ogórków słomkami, które następnie włóż do obszernej emaliowanej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj pół kilograma marchewki w paski, które następnie włóż do miski z startymi ogórkami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wcześniej ugotowany i lekko zaparzony sos do miski z warzywami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki rękami, a następnie pozostaw sałatkę na około trzydzieści do czterdziestu minut, aby ogórki uwolniły sok.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu weź trzy wysterylizowane litrowe słoiki i włóż do nich przygotowaną sałatkę, którą następnie zalej sokiem z wybranych warzyw.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź głęboką miskę i włóż do niej pokrywki, które następnie zalej wrzącą wodą do sterylizacji.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Weź dużą patelnię i wlej do niej wymaganą ilość wody, a następnie przykryj spód ściereczką kuchenną i umieść ją na kuchence, a następnie ułóż w niej słoiki z sałatką pokryte pokrywkami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zagotuj wodę w rondlu, która powinna sięgać do wieszaków słoików i sterylizuj je w niskiej temperaturze pieca przez piętnaście minut, a następnie szczelnie zwiń lub zamknij słoiki pokrywkami i odwróć, sprawdzając szczelność, a następnie przykryj górę ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygnie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste przygotowanie i konserwację koreańskiej sałatki z ogórków i marchwi na zimę! Pamiętaj, aby przygotować niesamowicie pyszną, szybką i aromatyczną sałatkę z soczystych ogórków z marchewką na nadchodzącą zimę w stylu koreańskim, która zawsze zachwyci nie tylko ciebie, ale wszystkich bliskich na świątecznym stole! Smacznego!       

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy