kiełbasa Liver w domu

szybkie, proste danie, bardzo smaczne. niezwykły. Kiełbasa liver w domu: najsmaczniejszy przepis. Kiełbasa liver w domu: najsmaczniejszy przepis. Taka domowa kiełbasa zawsze będzie smaczniejsza i zdrowsza niż sklep. Proces gotowania jest bardzo prosty i nie jest skomplikowany. Radzę!
pyszności od OliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 67 % 28 g
węglowodany 5 % 2 g
303 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj smalec na kości, serce można zastąpić dowolnym innym (kurczakiem lub wieprzowiną) i wątrobą. Po ugotowaniu produktów należy je całkowicie schłodzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój na małe kawałki i przekręć przez maszynkę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posolić gotowe mięso mielone do smaku, dodać czosnek i czarny pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na maszynce do mięsa założyć dyszę do kiełbasy i założyć osłonkę & quot; czereva".

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadziewaj kiełbasę. Nie radzę szczelnie wypełniać, aby skorupa nie pękła podczas gotowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odstawić do lodówki, aby ustabilizować się na około 2-3 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową kiełbasę można pokroić na kawałki i podać. Możesz piec, gotować lub smażyć na patelni.

proces robienia domowej kiełbasy liver jest bardzo prosty. Gotuj wątrobę, płuca, serce i smalec z mięsem na kości, aż będą ugotowane. Pamiętaj, aby posolić: dodaj jedną łyżkę soli bez zjeżdżalni. Wyjmij gotowane produkty z bulionu, pozostaw do ostygnięcia. W tym czasie przygotować łona. Zmierz łono o pożądanej długości: na przykład 4 metry. Zalej ciepłą wodą i dobrze spłucz wewnątrz i na zewnątrz. Ponownie napełnij jelita ciepłą wodą, a następnie dodaj jedną łyżkę stołową 6-procentowego octu na 500 ml.woda. Pozostaw na godzinę. W maszynce do mięsa z dużym grillem przekręć Schłodzone mięso i smalec z mięsem, a następnie włóż wszystko do dużego talerza. Dodaj jedną łyżkę mielonego czosnku, sól (jedna czubata łyżeczka), a następnie dodaj przyprawy (czarny pieprz). Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie. Załóż dyszę do kiełbasy na maszynkę do mięsa, a następnie załóż wnętrzności. Nie zawiązujemy łona, aby wydostało się powietrze. Wypchaj jelita, ale nie do końca ciasno, aby nie pękły podczas gotowania. Jeśli nagle dostanie się powietrze, wydmuchujemy je igłą i kontynuujemy napełnianie. Podziel na małe kiełbaski (dla wygody), a następnie pozwól kiełbasie ostygnąć w lodówce przez 2-3 godziny, w tym czasie kiełbasa stwardnieje, stanie się łatwiejsza do krojenia. Możesz przechowywać w lodówce przez 1-2 dni lub zamrozić w zamrażarce i użyć w razie potrzeby. Opcje serwowania domowej kiełbasy w stylu wiejskim: pokroić w plastry i usmażyć na patelni; piec w piekarniku; gotować jak kiełbaski lub podawać na kromce chleba z musztardą.

domowa kiełbasa Livera jest delikatna, smaczna i soczysta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowina - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Płuca - 92   kcal/100g
  • Płuco wieprzowe - 85   kcal/100g
  • Płuco wołowe - 92   kcal/100g
  • Płuco cielęce - 90   kcal/100g

Podobne przepisy