skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
I tak bierzemy bimber, wódkę, alkohol bimber i alkohol 55% stopni, kminek 50 gramów, anyż 50 gramów, nasiona kopru 50 gramów, skórkę z 1 mandarynki, jedną pomarańczę, wszystko mieszamy, wkładamy do szklanego słoika, napełniamy bimber (wódka, alkohol) można zwinąć jak skręt, można po prostu zamknąć zakrętką i umieścić w ciemnym miejscu przez pierwsze trzy dni wstrząsnąć i uroczyście, czekamy dwa tygodnie nie mniej smaczniejsze
Krok 2:
A teraz minęły dwa tygodnie, a może nawet więcej, masz okazję na przekąskę na stole, wyciągasz napój, otwierasz go, nie wkładaj od razu nosa pary, tak że trzymaj go z nóg otwarty, około trzydziestu do czterdziestu minut, powinien oddychać jak wino, w tym czasie możesz najpierw przecedzić napój przez gazę, a następnie przez waciki, możesz lekko ostudzić i Woo-ala na stole w pięknej kryształowej karafce. Każda przekąska, począwszy od smalcu z czarnym chlebem, kończąc na czekoladzie, owocach.
Cóż, teraz historia tego napoju Kymmel lub wódka Kminkowa ma przeciwstawną historię masowo zaczęła być produkowana w 16-17 wieku w Amsterdamie, jednak pierwsza wzmianka odnosi się do 1503 r.Do Rycerzy Zakonu Kawalerów Mieczowych, który składał się głównie z Niemców, dlatego Kymmel jest z niemieckiego i tłumaczony jako kminek. Pochodzenie liwońskie jest bardzo prawdopodobne w skład Liwonii wchodziło Wola Alajska Łotwy, gdzie według znawców rośnie najdoskonalszy kminek, nawet na herbie cmentarza Alajskiego był krzak kminku. cóż, zaczęto nazywać kroplami króla duńskiego .ze względu na fakt, że w jakiś sposób król Danii Fryderyk 2go został wyleczony nalewką z kminku, a on miał bezsenność i problemy przyczyniające się do bezsenności, po wypiciu nalewki przywrócono mu siłę, o czym świadczy obecność 7 dzieci.Będąc w Holandii, Piotr pierwszy został potraktowany tym napojem, a on wykupił przepis, a napój był produkowany w Rosji przez długi czas i butelkowany w postaci niedźwiedzia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Anyż - 337 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Skórka mandarynki - 35 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 36 kcal/100g
- Bimber - 295 kcal/100g