bimber to mocny produkt alkoholowy o wysokiej zawartości alkoholu (często powyżej 40 stopni). Przygotowuje się go głównie przez przebieg przez specjalną jednostkę zacieru. A ten z kolei jest wytwarzany z różnych produktów, począwszy od obierania ziemniaków, a skończywszy na kwaśnych jabłkach. Aby uzyskać moc, cukier prawie zawsze wkłada się do zacieru.
Najczęściej bimber znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
bimber ma wyraźny, specyficzny zapach, dzięki któremu łatwo go rozpoznać. Ekspert, po spróbowaniu napoju, może określić, z czego został zrobiony. Ale to z powodu tego zapachu rzadko dodaje się go do potraw podczas gotowania. Na przykład wolą wlewać wódkę lub czysty alkohol (który w ogóle nie ma zapachu) do ciasta na cheburek.
jeśli aromat bimbru nie powoduje odrzucenia, można go bezpiecznie stosować w kuchni domowej. Ponieważ ma wszystkie właściwości alkoholu. Więc jeśli przepis mówi & bdquo;dodaj alkohol & rdquo;, możesz zastąpić go bimbrem.
nawiasem mówiąc, aby nadać temu napojowi miękkość, często nalega się na coś bardziej aromatycznego. W rezultacie uzyskuje się wspaniałe nalewki na bimber.
na przykład na miodzie, cytrynie, pomarańczy, ogólnie na każdym owocu o przyjemnym zapachu. Nawet na suszonych owocach możesz.