bimber na hibiskusie

hibiskus nada bimberowi piękny kolor i jasny smak! Bimber na hibiskusie ma doskonały smak i ma atrakcyjny wygląd. Bimber jest nalegany wystarczająco szybko. Aromatyczna, mocna i bogata w witaminy nalewka jest przygotowywana bardzo łatwo-przy minimalnym wysiłku. Taki napój stanie się prawdziwą ozdobą każdej uczty. Trzeba tylko pamiętać, że hibiskus może zwiększać ciśnienie krwi, ponieważ osoby podatne na nadciśnienie powinny używać go ostrożnie.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
285 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 D

wymieszaj hibiskus, bimber, cukier i skórkę pomarańczową w pojemniku i umieść go na tydzień w cieple. Lepiej mieszać mieszaninę codziennie.

po tygodniu filtrujemy powstałą nalewkę i umieszczamy na jeden dzień w zimnym miejscu.

nalewka jest gotowa, możesz ją podać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Hibiskus - 11   kcal/100g
  • Bimber - 295   kcal/100g

Podobne przepisy