hibiskus z dziką różą

Spróbuj zrobić pyszną i aromatyczną czerwoną herbatę! Hibiskus z dziką różą to zdrowy napój! Dzika róża jest bogata w witaminy i pierwiastki śladowe, ma właściwości przeciwutleniające, a zatem napój z pewnością będzie miał pozytywny wpływ na cały organizm. Należy zauważyć, że herbatę należy zaparzyć nie wrzącą wodą, ale po prostu gorącą wodą.
ChoinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
21 kcal
IG: 0 / 60 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. W czajniku rozprowadzamy posiekane owoce dzikiej róży i kwiaty hibiskusa, napełniamy gorącą wodą.

3. Przykryj pokrywką, pozwól jej parzyć przez 10 minut.

4. Filtrujemy herbatę, dodajemy miód, mieszamy.

podawaj na stole, pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Dzika róża świeża - 51   kcal/100g
  • Dzika róża sucha - 253   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Karkade - 11   kcal/100g

Podobne przepisy