wywar z ostropestu plamistego

Naucz się gotować bulion leczniczy! Prosty przepis. Wywar z ostropestu plamistego można zastąpić zwykłą herbatą, jest to bardzo przydatne. Ostropest plamisty jest skuteczny w kompleksowym podejściu do utraty wagi, w oczyszczaniu wątroby, poprawia metabolizm. Używanie tego napoju poprawia zarówno wygląd, jak i ogólne samopoczucie.
MashenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 60 % 3 g
22 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Zmiel rostoropshę w młynku do kawy.

2. Powstały proszek wlewa się do rondla, zalewa wrzącą wodą.

3. Umieść rondel w łaźni wodnej, przykryj pokrywką, gotuj przez 15-20 minut, w tym czasie objętość płynu znacznie się zmniejszy.

4. Pozostaw wywar do ostygnięcia, a następnie przefiltruj przez sito.

gotowy wywar najlepiej przyjmować na ciepło, można go rozcieńczyć przegotowaną wodą i pić jak herbatę.

bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Rostoropsha - 396   kcal/100g

Podobne przepisy