wywar z żeń-szenia
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Rozdrobniony korzeń żeń-szenia wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, wysyłamy do ognia.
2. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień, gotuj przez 5 minut.
3. Następnie usuwamy patelnię z ognia, dodajemy ziele dziurawca i miętę, przykrywamy pokrywką, odstawiamy na około 10-15 minut.
4. Odcedź bulion, dodaj miód, wymieszaj.
napój gotowy! Pij dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żeń-szeń - 41 kcal/100g
- Dziurawiec - 10 kcal/100g