liście malin i jeżyn

lubisz herbaty ziołowe? Poznaj inną opcję gotowania! . Liście malin i jeżyn to doskonały wybór do przygotowania aromatycznej herbaty. Herbatę można parzyć zarówno z suszonych liści, jak i świeżych. Możesz pić napój na gorąco i na zimno.
eleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
9 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. W porcelanowym czajniku układamy suszone lub świeże liście malin i jeżyn. Jeśli liście są świeże, należy je umyć pod bieżącą wodą.

2. Wlej kolekcję wrzącą wodą, przykryj pokrywką.

3. Nalegaj przez 20 minut, a następnie przefiltruj.

4. Dodaj trochę miodu do gotowej herbaty, wymieszaj.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście jeżyny - 0   kcal/100g

Podobne przepisy