wywar z liści jeżyny

Dowiedz się, jak zrobić bulion leczniczy! Prosty sposób! . Wywar z liści jeżyny jest stosowany do celów leczniczych, jest skuteczny w leczeniu zapalenia żołądka i innych problemów żołądkowo-jelitowych. Przed użyciem wywaru należy skonsultować się z lekarzem.
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do czajnika lub rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Następnie rozdrobnione liście jeżyn wkładamy do wrzącej wody, ponownie gotujemy.

3. Gotuj na małym ogniu przez 3-4 minuty, przykryj pokrywką.

4. Pozostaw do zaparzenia na około 15 minut.

wywar przyjmuje się 100-150 ml 15 minut przed posiłkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście jeżyny - 0   kcal/100g

Podobne przepisy