herbata majerankowa

Przygotuj najzdrowszą herbatę, zadbaj o zdrowie! . Herbata z majerankiem ma ogromny zakres przydatnych właściwości, napój jest zalecany do stosowania w celu zapobiegania i kompleksowego leczenia wielu chorób. Jak każda inna herbata, napój można słodzić do smaku miodem, cukrem lub słodzikiem.
777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
22 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Świeże liście majeranku umyć pod bieżącą wodą.

2. Rozłóż liście na patelni, zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywką.

3. Odstawiamy na 20 minut, a następnie filtrujemy herbatę.

4. Dodaj miód do smaku i podawaj.

miłej herbaty dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Majeranek świeży - 271   kcal/100g

Podobne przepisy