kwiaty rumianku i lipy

Spróbuj pysznej i aromatycznej herbaty! Gotowanie jest łatwe! Kwiaty rumianku i lipy świetnie nadają się do parzenia herbaty! Napój jest bardzo aromatyczny, zdrowy, ma przyjemny smak i piękny kolor. Nie jest konieczne dodawanie słodzików, w tym przypadku musisz kierować się swoimi preferencjami smakowymi. Rumianek i lipa mogą być używane w dowolnej formie, świeże i suszone.
Adela♥♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

aby zrobić świeżą pachnącą herbatę, potrzebujesz bardzo mało:

- kwiaty lipy i rumianku układamy w filiżance;

- wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj;

- napełnij zawartość filiżanki wrzącą wodą, przykryj spodkiem;

- odstawiamy na 20 minut, po czym filtrujemy.

herbatę można słodzić miodem, cukrem lub słodzikiem do woli.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kwiaty lipy - 0   kcal/100g
  • Stokrotka - 9   kcal/100g

Podobne przepisy