smoothie z jagodami goji
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;w małym pojemniku gotujemy jagody goji na parze, w tym celu napełniamy je gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.
2. Moje truskawki, zrywamy łodygi.
3. W misce blendera rozprowadzamy jagody goji, truskawki, płynny miód, siekamy do uzyskania gładkości.
4. Następnie wlej mleko migdałowe, dodaj kilka kostek lodu, ponownie ubij.
natychmiast podawaj, udekoruj do smaku, na przykład kilkoma jagodami goji i listkiem mięty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Jagody goji - 309 kcal/100g