herbata z liści jeżyny

Przejdź do naturalnych herbat ziołowych, jest zdrowy i pyszny! Do przygotowania herbaty z liści jeżyny można użyć zarówno suchych, jak i świeżych liści. Napój ma wiele korzystnych właściwości i pozytywnie wpływa na organizm. Z suchych liści herbata będzie bardziej aromatyczna i bogata.
AnastasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Umyj liście jeżyny pod bieżącą wodą, włóż do kubka.

3. Wlać wrzącą wodę, przykryć pokrywką, pozostawić do zaparzenia przez 5 minut.

opcjonalnie herbatę można osłodzić.

pij dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście jeżyny - 0   kcal/100g

Podobne przepisy