poncz z melona

orzeźwiający napój dla dzieci i dorosłych! Poncz z melona doda energii i energii, ugasi pragnienie, uzupełni zapas witamin. Przygotowanie napoju nie jest trudne, jeśli nie ma łyżki do lodów, melon można pokroić w kostkę. Dla dorosłych do porcji ponczu można dodać 50 ml wódki według uznania.
danelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
20 kcal
IG: 20 / 20 / 60

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki z melona, wkładamy do pojemnika, wysyłamy do zamrażarki.

2. Wlej gazowaną wodę mineralną, sok z melona i sok z limonki do dzbanka.

3. Dodaj płynny miód do napoju (jeśli miód nie jest płynny, należy go stopić w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej).

4. Wysyłamy dzbanek do lodówki na pół godziny.

5. Schłodzony poncz wlewamy do szklanek, dodajemy kulki melona, podajemy.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Sok z melona - 15   kcal/100g

Podobne przepisy