poncz z melona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki z melona, wkładamy do pojemnika, wysyłamy do zamrażarki.
2. Wlej gazowaną wodę mineralną, sok z melona i sok z limonki do dzbanka.
3. Dodaj płynny miód do napoju (jeśli miód nie jest płynny, należy go stopić w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej).
4. Wysyłamy dzbanek do lodówki na pół godziny.
5. Schłodzony poncz wlewamy do szklanek, dodajemy kulki melona, podajemy.
pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Sok z melona - 15 kcal/100g