hibiskus z imbirem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz imbir, pokrój w drobną kostkę.
2. Włóż imbir do rondla, wlej cukier, wlej wodę, Wyślij do ognia.
3. Gdy woda się zagotuje, rozłóż hibiskus, gotuj przez 5 minut, a następnie przykryj pokrywką, pozostaw do zaparzenia na 10 minut.
4. Filtruj gotowy napój, dodaj sok z cytryny, schłodź.
serwujemy na stole dekorując do woli.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Hibiskus - 11 kcal/100g