herbata z karambolem, imbirem i cytryną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.
2. Mój karambol, pokroić na cienkie kawałki. Obieramy imbir, kroimy w plasterki, cytrynę również kroimy w cienkie plasterki.
3. Gdy tylko woda się zagotuje, włóż do niej karambol, imbir, cytrynę i skórkę pomarańczową.
4. Zdejmij patelnię z ognia, przykryj pokrywką, pozwól jej parzyć przez 20 minut, a następnie dodaj miód, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
wlej herbatę do filiżanek i podawaj.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Karambola - 31 kcal/100g