Nalewka na hibiskusie

pyszna nalewka i świetny immunostymulator. Nalewka na hibiskus-dwa w jednym: lek i napój. Możesz dodać nalewkę do różnych koktajli, pić w czystej postaci, rozcieńczyć sodą. Jeśli smak gotowej nalewki jest niezwykle kwaśny, można go skorygować płynnym miodem.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
213 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 d 20 min

1. Mielimy hibiskus w młynku do kawy, obieramy imbir, cienko kroimy w pierścienie.

2. Przygotowane składniki wkładamy do słoika, napełniamy wódką, mieszamy.

3. Zamknij słoik szczelnie pokrywką, pozostaw w ciemnym chłodnym miejscu na tydzień.

4. Filtrujemy napój przez sito lub gazę.

gotową nalewkę należy przechowywać w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Hibiskus - 11   kcal/100g

Podobne przepisy