skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musisz zrobić krem. Wlej cukier do rondla z grubym dnem, ubij jajka skrobią, dobrze wymieszaj cukier waniliowy. Następnie dodaj śmietanę i ponownie dobrze wymieszaj. Umieść na kuchence i ciągle mieszając, aby zaparzyć śmietanę.
Krok 2:
Gotowy krem przykryć folią spożywczą lub torbą w kontakt. Umieść patelnię w pojemniku z zimną wodą i ostudź. Około 15-20 minut podczas przygotowywania bazy.
Krok 3:
Teraz przygotowujemy bazę. Aby to zrobić, musisz zmielić czekoladowe ciasteczka za pomocą wałka do ciasta lub użyć blendera. Powinieneś dostać okruchy.
Krok 4:
Roztop masło w dowolny dogodny sposób. Dodaj okruchy i wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj mleko i sprawdź miękisz powinien dobrze się zbierać i zachować kształt po naciśnięciu rozpadać się.
Krok 6:
1/3 posyp okruchy posypką do ciasta.
Krok 7:
Przykryj spód pergaminem, a boki formy można przykryć wyciętym plikiem lub pergaminem. Mam kształt 18 cm.
Krok 8:
Wlej całe okruchy do form i dobrze wyrównaj, tworząc boki. Po naciśnięciu podstawy szklanką. I wysyłamy do lodówki na 20 minut.
Krok 9:
Kontynuuj tworzenie kremu: dobrze ubij masło w temperaturze pokojowej mikserem. Ponadto bazę kremu należy dobrze ubić, aby stała się przewiewna. Teraz dodaj połowę bazy kremu do masła i dobrze ubij. Dodaj pozostałą bazę kremu i ponownie ubij.
Krok 10:
Wyjmij formę z lodówki i rozłóż cały krem, ostrożnie wyrównaj łyżką lub szpatułką. Staraj się nie naciskać mocno kremu.
Krok 11:
Posyp okruchy wokół krawędzi i lekko dociśnij szpatułką.
Krok 12:
Posypujemy Cent ciasta okruchami i wkładamy do lodówki na około 5-6 godzin, a najlepiej na noc.
kwaśna śmietana okazuje się bardzo niezwykła i bardzo smaczna. Delikatny, przewiewny krem po prostu rozpływa się w ustach. Naprawdę domowe wyjątkowe ciasto, które warto wypróbować. Pamiętaj, aby go ugotować i zadowolić swoich bliskich smakołykami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g