kwaśna śmietana z ciasteczkami bez pieczenia ze śmietaną na skrobi

ciasto znane wszystkim, ale w nowej wersji-spróbuj! Proste ciasto, którego nie trzeba piec i długo bawić się piekarnikiem! Najprostszy i budżetowy przepis na każdy dzień lub wakacje. Ale będziesz musiał poczekać, aż ciasto zostanie odpowiednio nasycone i zamrożone.
pyszności od OliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 33 % 21 g
węglowodany 60 % 38 g
443 kcal
IG: 11 / 50 / 39

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musisz zrobić krem. Wlej cukier do rondla z grubym dnem, ubij jajka skrobią, dobrze wymieszaj cukier waniliowy. Następnie dodaj śmietanę i ponownie dobrze wymieszaj. Umieść na kuchence i ciągle mieszając, aby zaparzyć śmietanę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowy krem przykryć folią spożywczą lub torbą w kontakt. Umieść patelnię w pojemniku z zimną wodą i ostudź. Około 15-20 minut podczas przygotowywania bazy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przygotowujemy bazę. Aby to zrobić, musisz zmielić czekoladowe ciasteczka za pomocą wałka do ciasta lub użyć blendera. Powinieneś dostać okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Roztop masło w dowolny dogodny sposób. Dodaj okruchy i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mleko i sprawdź miękisz powinien dobrze się zbierać i zachować kształt po naciśnięciu rozpadać się.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    1/3 posyp okruchy posypką do ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj spód pergaminem, a boki formy można przykryć wyciętym plikiem lub pergaminem. Mam kształt 18 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej całe okruchy do form i dobrze wyrównaj, tworząc boki. Po naciśnięciu podstawy szklanką. I wysyłamy do lodówki na 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kontynuuj tworzenie kremu: dobrze ubij masło w temperaturze pokojowej mikserem. Ponadto bazę kremu należy dobrze ubić, aby stała się przewiewna. Teraz dodaj połowę bazy kremu do masła i dobrze ubij. Dodaj pozostałą bazę kremu i ponownie ubij.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmij formę z lodówki i rozłóż cały krem, ostrożnie wyrównaj łyżką lub szpatułką. Staraj się nie naciskać mocno kremu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp okruchy wokół krawędzi i lekko dociśnij szpatułką.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posypujemy Cent ciasta okruchami i wkładamy do lodówki na około 5-6 godzin, a najlepiej na noc.

kwaśna śmietana okazuje się bardzo niezwykła i bardzo smaczna. Delikatny, przewiewny krem po prostu rozpływa się w ustach. Naprawdę domowe wyjątkowe ciasto, które warto wypróbować. Pamiętaj, aby go ugotować i zadowolić swoich bliskich smakołykami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy