kiełbasa z Ciasteczek ze skondensowanym mlekiem i marmoladą

słodka kiełbasa dla najmłodszych domowników. Przygotowanie tego dania Zajęło mi około 5 godzin: 1 godzinę przed gotowaniem zdobądź olej + 40 minut na przygotowanie samego Dania + 3 godziny musisz trzymać w lodówce.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 6 g
tłuszcze 26 % 21 g
węglowodany 67 % 55 g
570 kcal
IG: 0 / 75 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

godzinę przed rozpoczęciem gotowania należy wyjąć masło z lodówki i pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej. Następnie bierzemy go i ubijamy, stopniowo dodając skondensowane mleko. Następnie Kolejka ciasteczek. Po prostu przepuszczamy go przez maszynkę do mięsa (jako dziecko zawsze prosiłem o pomoc i przekręcałem uchwyt maszynki do mięsa). Drobno posiekaj marmoladę. Teraz wymieszaj pokruszone ciasteczka z przygotowaną śmietaną i dodaj marmoladę. Powstałą masę zawijamy w pergamin i nadajemy jej wydłużony kształt. To wszystko.

pozostaje tylko wytrzymać 3-4 godziny, które nasza kiełbasa będzie musiała znajdować się w lodówce. Następnie należy go pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu.

w razie potrzeby nie można dodawać Marmolady.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Marmolada - 322   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy