skład / składniki
gotowanie krok po kroku
godzinę przed rozpoczęciem gotowania należy wyjąć masło z lodówki i pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej. Następnie bierzemy go i ubijamy, stopniowo dodając skondensowane mleko. Następnie Kolejka ciasteczek. Po prostu przepuszczamy go przez maszynkę do mięsa (jako dziecko zawsze prosiłem o pomoc i przekręcałem uchwyt maszynki do mięsa). Drobno posiekaj marmoladę. Teraz wymieszaj pokruszone ciasteczka z przygotowaną śmietaną i dodaj marmoladę. Powstałą masę zawijamy w pergamin i nadajemy jej wydłużony kształt. To wszystko.
pozostaje tylko wytrzymać 3-4 godziny, które nasza kiełbasa będzie musiała znajdować się w lodówce. Następnie należy go pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu.
w razie potrzeby nie można dodawać Marmolady.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g