cukierki z makaronem orzechowym
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż pastę orzechową i masło do rondla, wyślij na bardzo małym ogniu.
2. Gdy masło się rozpuści, wlej syrop inwertowany, wymieszaj i usuń z ognia.
3. Wlej wiórki kokosowe do powstałej masy, wymieszaj.
4. Ciasteczka siekamy za pomocą blendera lub wałka do ciasta, wysyłamy po płatkach kokosowych, dodajemy również wanilinę.
5. Wymieszaj, uformuj małe kulki mokrymi rękami, połóż na tacy i wyślij do lodówki na noc.
6. Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, zanurz w niej cukierki, pozwól czekoladzie stwardnieć. Możesz zanurzyć całkowicie lub do połowy, jest to opcjonalne.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Pasta orzechowa - 587 kcal/100g
- Syrop inwertowany - 400 kcal/100g