domowy krem serowy

ser śmietankowy można zrobić samodzielnie. Spróbuj - to proste! Bardzo prosty i niedrogi przepis na miękki ser śmietankowy. Krem serowy jest delikatny i dobrze smakuje. Doskonały do robienia różnych ciast, ciast, wypieków. Sernik wychodzi świetnie! I po prostu kanapki z tym serem są bardzo smaczne.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 50 % 4 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

kefir najwygodniej jest wziąć w kartonach. Więc w pudełkach i wyślij do zamrażarki na co najmniej 12 godzin.

wyjmij zamrożony kefir z pudełek. Umieść gazę zwiniętą w kilku warstwach nad jakimś pojemnikiem. Pozostaw do stopienia na co najmniej 12 godzin. Z biegiem czasu masa w gazie będzie się zagęszczać.

Zwykle najbardziej odpowiednim sposobem przygotowania kremu serowego jest włożenie kefiru do zamrażarki wczesnym rankiem, wyjęcie go wieczorem i rozmrożenie przez noc. A rano ugotuj z nim swój plan.

z 1,5 kg kefiru otrzymasz około 500 g kremu. A także litr serwatki, na której można przygotować pyszne naleśniki.

ekscytujące przygotowania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g

Podobne przepisy