SOS Tuzluk
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty
Krok 2:
Włóż śmietanę do miski lub, jak ja, dodaj posiekane zioła do pięknego słoika, czosnek przepuszczony przez Pres (trę na drobnej tarce), sól, pieprz i wszystko wymieszaj.
Krok 3:
Wkładamy pół godziny do lodówki, aby wszystkie produkty "przeżyły & quot; i podajemy do stołu, a jeśli nie możesz się doczekać, możesz od razu)))
tak, rzeczywiście jest to sos kaukaski, chociaż jest tam wytwarzany na bazie ayran.
SOS tuzluk jest dość łatwy do zrobienia.
posiekaj około 10 gramów ziół (możesz koperek i natkę pietruszki), włóż wszystko do talerza, wyciśnij czosnek (2-4 ząbki), włóż śmietanę (możesz zrobić na bazie kefiru) dodaj sól, pieprz czerwony gorzki i mielony czarny pieprz, wymieszaj.
SOS tuzluk jest dość łatwy do zrobienia.
posiekaj około 10 gramów ziół (możesz koperek i natkę pietruszki), włóż wszystko do talerza, wyciśnij czosnek (2-4 ząbki), włóż śmietanę (możesz zrobić na bazie kefiru) dodaj sól, pieprz czerwony gorzki i mielony czarny pieprz, wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g