Zupa truskawkowo-winogronowa

idealny deser dla dzieci i dorosłych jest szybki i łatwy. Bardzo podobała mi się ta zupa. Po spróbowaniu będziesz chciał go jeść raz po raz, zwłaszcza miłośnicy truskawek i winogron.
ViktoriyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 82 % 14 g
73 kcal
IG: 36 / 7 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
1. Truskawki myjemy i kroimy w plastry (1-2 sztuki zostawiamy do dekoracji).

2. W misce blendera wkładamy pokrojone truskawki, białe winogrona (takie jak Riesling), naturalny (bez dodatków) jogurt i wlewamy cukier. Ubijaj do uzyskania gładkości.

3. Wlać puree do miski, przykryć i wysłać do lodówki na 2 godziny.

4. Po tym czasie wyjmujemy zupę z lodówki, posypujemy oliwą z oliwek i posypujemy czarnym pieprzem. Udekoruj zupę puree plasterkami świeżych truskawek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy