zupa truskawkowo-winogronowa
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Truskawki myjemy i kroimy w plastry (1-2 sztuki zostawiamy do dekoracji).
2. W misce blendera wkładamy pokrojone truskawki, białe winogrona (takie jak Riesling), naturalny (bez dodatków) jogurt i wlewamy cukier. Ubijaj do uzyskania gładkości.
3. Wlać puree do miski, przykryć i wysłać do lodówki na 2 godziny.
4. Po tym czasie wyjmujemy zupę z lodówki, posypujemy oliwą z oliwek i posypujemy czarnym pieprzem. Udekoruj zupę puree plasterkami świeżych truskawek.
2. W misce blendera wkładamy pokrojone truskawki, białe winogrona (takie jak Riesling), naturalny (bez dodatków) jogurt i wlewamy cukier. Ubijaj do uzyskania gładkości.
3. Wlać puree do miski, przykryć i wysłać do lodówki na 2 godziny.
4. Po tym czasie wyjmujemy zupę z lodówki, posypujemy oliwą z oliwek i posypujemy czarnym pieprzem. Udekoruj zupę puree plasterkami świeżych truskawek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g