mleko drobiowe z galaretką malinową
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc wymieszaj żelatynę z mlekiem i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając. Nie pozwól się zagotować. Zdjąć z ognia i schłodzić.
Krok 2:
W osobnej misce ubij śmietanę, śmietanę i cukier. Stopniowo dodawaj ciepłe mleko z żelatyną.
Krok 3:
W szklanej ramekinie wysmarowanej olejem włóż połowę tego kremu.
Krok 4:
Dodaj trochę barwnika do drugiego. I ułóż go drugą warstwą. Wyślij do lodówki na pół godziny.
Krok 5:
Rozpuść galaretkę we wrzącej wodzie. Pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. I wlej do niego schłodzone mleko drobiowe. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, aż galaretka całkowicie się zestali.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g