sorbet mandarynkowy

pyszny domowy sorbet na słodycze! .
mouse82Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 62 % 16 g
136 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz mandarynki, usuń pestki, jeśli są

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przebijamy je blenderem i przecedzamy przez sito, aby nie było Skórki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mleko skondensowane i śmietanę, dodaj sok mandarynkowy z miąższem. Mieszać

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej do formy, możesz w małych foremkach. Wysyłamy do lodówki na 6 godzin. Co godzinę intensywnie mieszamy, aby nie tworzył się lód

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g

Podobne przepisy