sorbet mandarynkowy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz mandarynki, usuń pestki, jeśli są
Krok 2:
Przebijamy je blenderem i przecedzamy przez sito, aby nie było Skórki
Krok 3:
Wymieszaj mleko skondensowane i śmietanę, dodaj sok mandarynkowy z miąższem. Mieszać
Krok 4:
Wlej do formy, możesz w małych foremkach. Wysyłamy do lodówki na 6 godzin. Co godzinę intensywnie mieszamy, aby nie tworzył się lód
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g