Klasyczna kiełbasa piaskowa ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Włóż wszystkie ciasteczka (z wyjątkiem dwóch rzeczy) do miski blendera lub posiekaj. Opcje-maszynka do mięsa, wałek do ciasta, nóż...
Krok 2:

Pozostawione dwie rzeczy małymi rękami-będą to oczy w kiełbasie.
Krok 3:

W pokruszonych ciasteczkach włóż miękkie masło i trochę zmiel.
Krok 4:

Dodaj mleko skondensowane i kakao i zagniataj (powiedzmy) ciasto, prawie na końcu dodając duże kawałki ciastek.
Krok 5:

Oto, co się stało.
Krok 6:

Rozłóż ciasto na folii.
Krok 7:

Tworzymy kiełbasę, owijamy lub zawiązujemy końce folii.
Krok 8:

Włóż do zamrażarki na 2-12 godzin. Wyjmujemy i kroimy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g

