Klasyczna czekoladowa kiełbasa z ciasteczkami i kakao ze skondensowanym mlekiem

lubisz przepisy z dzieciństwa? Następnie czytaj i gotuj! Taka kiełbasa spodoba się dzieciom, a dorośli dadzą nostalgiczne nuty wspomnień z dzieciństwa i beztroskich dni. Przygotowanie jest niezwykle proste, a składniki są znane i znane wszystkim.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 31 % 25 g
węglowodany 60 % 48 g
579 kcal
IG: 2 / 58 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Włóż wszystkie ciasteczka (z wyjątkiem dwóch rzeczy) do miski blendera lub posiekaj. Opcje-maszynka do mięsa, wałek do ciasta, nóż...

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pozostawione dwie rzeczy małymi rękami-będą to oczy w kiełbasie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W pokruszonych ciasteczkach włóż miękkie masło i trochę zmiel.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mleko skondensowane i kakao i zagniataj (powiedzmy) ciasto, prawie na końcu dodając duże kawałki ciastek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto, co się stało.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ciasto na folii.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tworzymy kiełbasę, owijamy lub zawiązujemy końce folii.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do zamrażarki na 2-12 godzin. Wyjmujemy i kroimy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy