kremowo kwaśny deser truskawkowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić kremowy deser, najpierw rozcieńczyć żelatynę w wodzie, połączyć z cukrem, śmietaną i truskawkami.
ubij wszystko blenderem.
to puree można dodać do połowy galaretki, a następnie wszystko można ułożyć warstwami w misce, gdzie wcześniej dodać świeże truskawki.
gotowy deser należy przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g