kremowo kwaśny deser truskawkowy

kusząca i apetyczna uczta doda wyrafinowania posiłkowi!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 50 % 16 g
193 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

aby zrobić kremowy deser, najpierw rozcieńczyć żelatynę w wodzie, połączyć z cukrem, śmietaną i truskawkami.

ubij wszystko blenderem.

 to puree można dodać do połowy galaretki, a następnie wszystko można ułożyć warstwami w misce, gdzie wcześniej dodać świeże truskawki.

gotowy deser należy przechowywać w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g

Podobne przepisy