skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domek na ciasto? Rozetrzyj zmiękczone masło widelcem wraz z twarogiem. Następnie dodaj cukier, a lepiej cukier puder, aby szybciej się rozpuścił. Dodaj cukier waniliowy. Pokrój kandyzowane owoce z różnych owoców na małe kawałki: ananasy, mango, banany, papaje i tak dalej. I dodaj kawałki kandyzowanych owoców do masy twarogowej. Wymieszać.
Krok 2:
Weź ciasteczka (lepiej, aby były kruche i delikatne) i rozłóż je na folii spożywczej rozłożonej na stole. Rozłóż pięć sztuk w trzech rzędach. Połóż połowę twarogu zmieszanego z kandyzowanymi owocami na wierzchu ciastek.
Krok 3:
Wygładź powierzchnię nadzienia twarogowego. Połóż na nim kolejne 15 kawałków ciastek.
Krok 4:
W środkowym rzędzie ciastek możesz umieścić dowolne nadzienie, na przykład krem czekoladowy, gotowane mleko skondensowane, kawałki banana. Ułóż rzędy ciastek w Trójkąt W kształcie domu.
Krok 5:
W ten sposób. Okaże się coś podobnego do podłużnego domu.
Krok 6:
Ostrożnie owinąć powstałą & quot; kiełbasę & quot; folią spożywczą, na której leży i włożyć do lodówki. Przygotuj krówkę czekoladową lub lukier. Wymieszaj cukier z kakao. Wlej mleko do powstałej mieszanki w proszku i wymieszaj. Umieść mieszaninę na ogniu i ciągle mieszając doprowadzaj do wrzenia. Dodaj masło i wymieszaj.
Krok 7:
Wyjmij zamrożone ciasto z lodówki i polej je krówką czekoladową, równomiernie rozprowadzając na powierzchni. Ponownie włóż ciasto do lodówki na dwie lub trzy godziny. Gdy dom stwardnieje, można go pokroić na kawałki i podawać jak zwykłe ciasto.
Krok 8:
Gotowałem jego męża na 23 lutego, więc zrobiłem taki napis. Ale ogólnie jest to świąteczna uczta.
smak tego ciasta można łatwo zmienić, po prostu zmieniając rodzaj ciasteczek. Ponadto w nadzieniu twarogowym zamiast kandyzowanych owoców można umieścić inne suszone owoce, świeże owoce i jagody, chipsy czekoladowe, chipsy kokosowe i tak dalej. Ciasto można polać krówką cukrową. Zamiast twarogu do śmietany użyj na przykład serka śmietankowego, takiego jak mascarpone, bitej śmietany, śmietany z cukrem.
zamiast cukru można użyć słodzika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g