śmietana na margarynie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Rozpuść margarynę
Krok 3:
Dodaj cukier
Krok 4:
Jaja
Krok 5:
Miód, śmietana
Krok 6:
Soda
Krok 7:
I
Krok 8:
Gotowe ciasto
Krok 9:
Pieczemy ciasta-w piekarniku przez około 20 minut
Krok 10:
W przypadku kremu należy przede wszystkim wycisnąć śmietanę (zawiesić ją w gazie na 3 godziny, aby nadmiar płynu spłynął), a następnie włożyć do szerokiej filiżanki i ubić mikserem, stopniowo dodając cukier.
Krok 11:
Pokrój ciasta wzdłużnie i ułóż w warstwy, uprzednio pokrywając je kwaśną śmietaną. Powstałe ciasto może być trochę suche, ale to nie jest przerażające – tak w pełni ujawnia się jego smak.
Krok 12:
Posmaruj ciasta kremem
Krok 13:
Ciasto można udekorować według własnego uznania lub tym samym kremem lub innymi odpowiednimi produktami. Okazało się więc pyszne jedzenie pod herbatą, na które nie wstydzi się zapraszać przyjaciół i krewnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal / 100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g