skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw przygotuj ciasto. Aby to zrobić, ubij jajka z cukrem. Dodaj wanilinę, będzie smaczniejsza. Kontynuuj ubijanie i dodaj śmietanę.
Krok 3:
Potem mąkę. I na koniec proszek do pieczenia. Powinieneś mieć jednorodną masę. Weź naczynie do pieczenia. Posmaruj go olejem. Wlać ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut. Powstałe ciasto należy schłodzić i pokroić na trzy części.
Krok 4:
Podczas pieczenia ciasta przygotowujemy krem. Aby to zrobić, ubij śmietanę. Dodaj do nich śmietanę, którą wcześniej mieszamy z cukrem i wanilią. Następnie robimy nadzienie. Namocz żelatynę. Rozmrozić jagody.
Krok 5:
Następnie zetrzyj je na mniejsze kawałki. Włóż je do rondla, przykryj cukrem i podpal. Doprowadzić do wrzenia i dodać żelatynę. Następnie robimy syrop. Konieczne jest podgrzanie wody. Gdy się zagotuje, dodaj cukier i koniak. Po zakończeniu zbieramy nasze ciasto.
Krok 6:
Ciasto najpierw namocz w syropie. Rozłóż jagody na pierwszym cieście i posmaruj je kremem.
Krok 7:
Cukierki "Rafaello" ugniatamy i kładziemy na śmietanie. Dalej drugie ciasto. Znowu jagody, śmietana i cukierki. Potem trzecie ciasto.
Krok 8:
Smarujemy go kremem.
Krok 9:
Z boku kładziemy cukierki, a samo ciasto posypujemy płatkami kokosowymi.
Krok 10:
Ciasto w lodówce przez co najmniej 5 godzin.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Candy - 397 kcal/100g