skład / składniki
metoda gotowania
przedstawiam ci ciasto biszkoptowe z owocami, którego przepis kulinarny znalazłem w jednym wspaniałym czasopiśmie w dziale kuchni francuskiej.
aby upiec biszkopty na nasze ciasto, będziemy musieli to zrobić w dwóch krokach. Dlatego składniki wskazane w przepisie dzielimy na dwie części. I przygotowujemy ciasto osobno na dwa ciasta. I pieczemy je oddzielnie w piekarniku.
ubij żółtka, dodaj mąkę.
następnie ubij schłodzone białka do gęstej piany i połącz z ciastem. Delikatnie wymieszaj i piecz przez około 20 minut. Po obu ciastach schładzamy. Pierwszy kładziemy na naczyniu, namaczamy sokiem, smarujemy kremem (w przypadku kremu ubijamy schłodzone białka cukrem pudrem) i nakładamy drugie ciasto. Nasącz go również sokiem i posmaruj kremem. Kroimy pięknie świeże owoce i pokrywamy nimi całą powierzchnię naszego ciasta w dowolnej kolejności: w postaci wzorów lub napisów. Boki ciasta lepiej udekorować kremem białkowym z torebki cukierniczej.
rozcieńczyć galaretkę i posmarować pędzlem wszystkie owoce. Deser wysyłamy do lodówki do rana. Takie jedzenie jest dobre, gdy jest podawane na zimno. Takie ciasto można również ozdobić bitą śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sok - 36 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g