morszczuk pieczony z ziemniakami i serem

najdelikatniejszy filet rybny i miękkie ziemniaki pod serem-pyszny obiad!
homjakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 38 % 8 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

zdarza się, że po wyjściu z pracy nie ma siły na skomplikowane gotowanie i konieczne jest karmienie domu. Jest sposób, zwłaszcza, aby nie zawracać sobie głowy długim procesem gotowania. Ten posiłek będzie również odpowiedni do przyjmowania gości, pomimo swojej prostoty. Pieczony morszczuk z dodatkiem ziemniaków pomoże ci w każdej sytuacji.
oczyść rybę i oddziel filety. Posyp solą, pieprzem i pozostaw do namoczenia przez 10 minut. Pokrój go na porcje. Możesz kupić gotowy filet z morszczuka. Umyj i obierz ziemniaki i cebulę. Grubo pokrój warzywa, kształtuj według własnego uznania. Połóż kawałki ziemniaków równomiernie na wysmarowanym olejem słonecznikowym dnie naczynia do pieczenia. Połóż filety z morszczuka na ziemniakach. Następną warstwą będzie cebula, a po niej resztki ziemniaków. Włącz średni płomień w piekarniku i włóż wszystko do piekarnika na pół godziny. Wyjmij pół gotowego dania do gotowania. Posyp go startym serem i kwaśną śmietaną. Przykryj i włóż z powrotem do piekarnika, aż będzie gotowy.
dostaniesz pełny obiad dla całej rodziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy