skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zdarza się, że po wyjściu z pracy nie ma siły na skomplikowane gotowanie i konieczne jest karmienie domu. Jest sposób, zwłaszcza, aby nie zawracać sobie głowy długim procesem gotowania. Ten posiłek będzie również odpowiedni do przyjmowania gości, pomimo swojej prostoty. Pieczony morszczuk z dodatkiem ziemniaków pomoże ci w każdej sytuacji.
oczyść rybę i oddziel filety. Posyp solą, pieprzem i pozostaw do namoczenia przez 10 minut. Pokrój go na porcje. Możesz kupić gotowy filet z morszczuka. Umyj i obierz ziemniaki i cebulę. Grubo pokrój warzywa, kształtuj według własnego uznania. Połóż kawałki ziemniaków równomiernie na wysmarowanym olejem słonecznikowym dnie naczynia do pieczenia. Połóż filety z morszczuka na ziemniakach. Następną warstwą będzie cebula, a po niej resztki ziemniaków. Włącz średni płomień w piekarniku i włóż wszystko do piekarnika na pół godziny. Wyjmij pół gotowego dania do gotowania. Posyp go startym serem i kwaśną śmietaną. Przykryj i włóż z powrotem do piekarnika, aż będzie gotowy.
dostaniesz pełny obiad dla całej rodziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g