skład / składniki
metoda gotowania
na początek wymieszaj puree bananowe z cukrem waniliowym i kwaśną śmietaną. Teraz wymieszaj mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Teraz ubij margarynę cukrową i jajka, kontynuując ubijanie, dodaj mąkę i masę bananową. Pocieramy również czekoladę.
teraz rozłóż jedną trzecią ciasta na patelni pokrytej masłem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. W ten sam sposób pieczemy pozostałe 2 ciasta. Następnie schładzamy je. Przygotowujemy krem, w tym celu topimy czekoladę, mieszamy z cukrem granulowanym, mąką, kakao, mlekiem i ubijamy tę mieszaninę. Następnie doprowadzamy masę do wrzenia i gotujemy mieszaninę przez około 3 minuty. Chłodzić. Teraz ubij masło z masą czekoladową i cukrem waniliowym. Następnie ułóż gotowe ciasta kremem, a także posmaruj wierzch i boki ciasta tym kremem. W razie potrzeby możesz udekorować ciasto czekoladą i bananami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal / 100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal / 100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g