krakersy z owocami i ciasteczkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc namocz żelatynę w niewielkiej ilości wody. Pozwól mu pęcznieć i podgrzewaj ,aż się rozpuści(ale nie gotuj).
zmiażdż krakersa na okruchy wałkiem do ciasta. Wlej do niego cukier / proszek. Następnie wymieszaj żelatynę z krakersem i kwaśną śmietaną. I dobrze wymieszaj
.
myjemy-myjemy-kroimy owoce w małe plasterki i obieramy wiśnie. Wlej owoce do mieszanki śmietanowo-krakersowej, dodaj czekoladę z orzechami i ponownie wymieszaj. Następnie włóż ciasto do lodówki.
a za kilka godzin – ciasto jest gotowe! Łatwy, ale satysfakcjonujący deser jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g